7/21/2009

D'ale bucatariei 2

Pentru ca in ultimele trei zile vremea de afara s-a mai imbunat si ne-a oferit cu darnicie temperaturi normale pentru perioada asta, ieri mi-am facut curaj sa intru in bucatarie si sa fac ceva mai "elaborat" de mancare, in traducere, ceva care sa presupuna folosirea cuptorului.
Deci, si altceva decat salata de rosii cu branza... :-)
Placinta cu branza si ciuperci

Ingrediente (pentru o tava de 18x32 cm):

Aluat:

  • 300 g de faina, o lingurita praf de copt, 100 g unt moale, putina sare, cca. 150 ml lapte rece

Umplutura:

  • 500 g ciuperci, 3 catei de usturoi, 100 g telemea, 100 g cascaval, 2 oua, 2 linguri de smantana, 2 linguri crema de branza dulce (mai aveam in frigider in cutie si trebuia s-o folosesc la ceva...), sare, piper, cimbru si oregano

Preparare:

Din faina amestecata cu praful de copt, unt, sare si laptele rece se framanta un aluat elastic si se pune de-o parte. Intre timp, se prepara umplutura: ciupercile curatate se taie felii si se calesc in tigaie cu putin ulei de masline. Spre final, se adauga usturoiul pisat si se lasa pe foc pana se evapora toata apa. Intr-un castron se pun telemeaua si cascavalul date pe razatoarea mare, se adauga smantana si branza dulce (optional), ouale batute cu furculita si se amesteca. Se condimenteaza.

Aluatul se imparte in jumatate si se intind doua foi. Se pune o foaie in tava unsa cu putin unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga ciupercile, apoi se toarna compozitia de branza si se uniformizeaza. Se acopera cu a doua foaie, se preseaza marginile sa se lipeasca si se inteapa cu furculita. Se unge pe deasupra cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte (eu am presarat si cateva seminte de in) si se pune la cuptor la 180-200 de grade pentru aprox. 35-40 de minute.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu